Owoce sezonowe w wielu daniach

Owoce sezonowe mają bardzo elastyczny charakter w wielu daniach. Tak naprawdę przede wszystkim dlatego, że do wielu słodkich (i w sumie nie tylko koniecznie słodkich) dań bez problemu pasują jako dodatki. Szczególnie przydatna i elastyczna jest borówka amerykańska, bo pasuje jako dodatek do bardzo wielu potraw.

 

Można ją uwzględnić w cieście, serniku, naleśnikach, propozycjach wszelkiego rodzaju śniadania-tostach na słodko, placuszkach, jogurcie, owsiance czy nawet jako dodatek do musli. Do niezależnych, samodzielnie zrobionych soków i napojów owocowych tj. koktajle czy smoothie również bardzo ciekawie się sprawdzi. Dobrze wkomponuje się również w sałatkę owocową oraz na przykład jak dodatek ozdabiający budyń. Wszelkie owoce sezonowe są niezwykle przydatne dla zwolenników szybkich i zdrowych form przygotowywania posiłków. Posiadając bezprzewodowy blender możemy łatwo wymieszać nasze ulubione sezonowe owoce (bądź również dołączyć do nich jogurt naturalny) i skomponować posiłek gotowy do wzięcia do pracy, szkoły bądź gdziekolwiek indziej się wybieramy i potrzebujemy na szybko zabrać ze sobą swój dodatkowy, zdrowy posiłek. Owoce sezonowe są bardzo dobrym pomysłem na dodatki do posiłków, gdyż można je dołączyć zarówno do deserów, słodyczy jak i produktów typu fit dla osób będących na diecie bądź dbających o zdrowe odżywianie.

Author: kingakasperek.pl